Natuurlijke haarverzorging droog beschadigd haar

Hoe herstel je fijn, beschadigd haar?

Heb je last van beschadigd of droog haar omdat je het hebt geverfd? Of heb je veel stijl- of krultangen op je haar gebruikt? Dan is het belangrijk om je haar goed te voeden zodat het herstelt. Deheb’s haarproducten zijn op natuurlijke basis en gemaakt van een basis van voedende oliën die ervoor zorgen dat je haar optimaal wordt gereinigd, gevoed en gemodelleerd.

Bij beschadigd haar staan de haarschubben open waardoor het natuurlijke vocht uit de haarkern verdwijnt. Hierdoor ziet het haar er dof uit en komen er sneller klitten in. Daarnaast is de elasticiteit van beschadigd haar vaak hoog. Een hoge haar elasticiteit zorgt ervoor dat het haar sneller breekt. Om deze problemen te herstellen raden wij je de volgende producten aan.

Stap 1: Moisturizing Repair Shampoo

De shampoo herstelt de elasticiteit van het haar. Al na één wasbeurt zal je zien dat de elasticiteit van het haar is afgenomen. Naarmate je de shampoo langer gebruikt, zal je haar steeds sterker worden.

Bij deze stap is het erg belangrijk om het haar te kammen na het wassen en uitspoelen van de shampoo. Direct na het wassen kan het haar stug aanvoelen, maar zodra je het kamt worden de voedingsstoffen verdeeld en voelt het al snel zacht aan. De aanwezige oliën in de shampoo komen naar boven en sluiten namelijk deels de schubbenlaag.

Heb je recent producten gebruikt die sulfaten, siliconen en uitdrogende alcohol bevatten? Dan zal het haar de eerste keren droog en stugger aanvoelen dan normaal. Met iedere wasbeurt zullen de siliconen en build-up vormende stoffen echter meer gereinigd worden en zal dit veranderen. Een final wash is dus niet zo zeer nodig.

Tip: Merk je dat je je haar lastig kan kammen? Forceer je haar dan niet, maar meng een benodigde hoeveelheid conditioner en een paar pompjes olie samen tot een oranjekleurig masker en breng dit aan op je haar. Laat het 20 minuten afgedekt met een plastic haarkapje intrekken en kam daarna pas je haar. Je zal merken dat het een stuk gemakkelijker zal gaan.

Stap 2: Repair Argan Oil / Treatment Oil

Onze Repair Argan Oil en Treatment Oil zijn het best geschikt voor beschadigd en fijn tot normaal haar (type 1 tot 3). Het is een luchtige, minder vettige olie die ervoor zorgt dat je haar zacht en gezond aanvoelt. Het is beschermend en minimaliseert pluis.

Verdeel het haar goed en breng de olie aan op vochtig haar tot de punten. Kam het haar weer goed en zorgvuldig door voor optimale verdeling. Waar het haar droger en meer pluisgevoelig is, gebruik je extra olie.

Ieder haar heeft een andere hoeveelheid product nodig. Begin bij fijn tot normaal haar met één pompje olie, maar kijk kritisch om te beoordelen of het te veel, genoeg of te weinig is. Zo kan je de volgende keer de hoeveelheid eventueel aanpassen.

Stap 3: Silky Cream Conditioner

Voor fijn tot normaal haar van verschillende haarstructuren (type 1 tot 3c) geeft de Silky conditioner het beste resultaat. Het zorgt ervoor dat het haar niet zwaar wordt, maar geeft juist luchtigheid en een zachte touch. Het stimuleert de natuurlijke krul en is vooral geschikt voor golvend haar en (grovere) krullen.

Voor het beste resultaat is het belangrijk om enkel Deheb haarproducten te gebruiken en niet om Deheb producten te combineren met producten waar parabenen, sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol en andere synthetische ingrediënten in zitten. Deze beschadigen het haar. Met Deheb’s herstellende producten wordt je haar teruggebracht naar de oorsprong en zal je al snel merken dat het gezonder oogt en aanvoelt, natuurlijke glans hersteld en pluis verminderd.

Back to blog